98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Plataforma por la Igualdad: “Volem seguretat, igualtat i que tots estiguem al mateix nivell”

Plataforma por la Igualdad: “Volem seguretat, igualtat i que tots estiguem al mateix nivell”

La Plataforma por la Igualdad és una entitat santandreuenca que, com bé diu el seu nom, té com a objectiu la lluita per a igualtat de les persones en tots els aspectes. Comencen com a moviment ciutadà, organitzant actes que coincideixen amb dates destacades, com el 8 de març – dia de la dona treballadora-, 25 de novembre – dia de l’eliminació de la violència envers les dones – i el 28 de juny – dia de l’Orgull LGTBIQ+. Van decidir formar-se com a entitat jurídica i fan la seva presentació oficial el 8 de març de 2021.

Una de les coses que fa la Plataforma és donar suport a les víctimes de violència masclista, acompanyar-les al SIAC i estar al seu costat, perquè no ser sentin soles. Escolten, acompanyen i busquen la solució més adequada a cada situació.

Pel 8 de març d’enguany ja estan preparant alguna cosa, com un col·loqui titulat “Nos queremos libres” – el nostre eslògan – “te damos las herramientas para serlo“. Comptaran amb la intervenció d’una advocada del SIAC, la tècnica d’igualtat i algunes persones, membres de pròpia entitat.

A Ràdio Sant Andreu hem entrevistat a Mari Carmen Smith, presidenta de Plataforma Por la Igualdad.