98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Pla de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per prevenir els efectes de l’onada de calor especialment a les persones més vulnerables

Pla de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per prevenir els efectes de l’onada de calor especialment a les persones més vulnerables

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a través dels serveis de teleassistència, atenció domiciliària realitza tasques d’informació específica sobre com prevenir els cops de calor entre els col·lectius més vulnerables.

Actualment s’atenen al voltant de 450 domicilis segons ha informat Carolina Homar coordinadora de l’Àrea de Cohesió i Benestar Social.

METEOSAB SOLEs consideren grups especialment vulnerables als efectes de la calor la gent de més de 75 anys, els nadons, les persones amb discapacitats físiques o psíquiques que tenen limitada la mobilitat i l’autocura, els malats crònics, les persones que viuen soles, les que viuen en condicions socials precàries i les que prenen medicació que actua sobre el sistema nerviós central.

Hi ha símptomes que ens alerten de que s’està patint una onada de calor com, per exemple: febre molt alta, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua de coneixement. En cas de presentar aquests símptomes, s’ha de traslladar la persona afectada a algun lloc fresc (com podria ser qualsevol espai comunitari que disposi d’aire condicionat) , donar-li aigua, mullar-la i ventar-la, així com trucar al 061.

Normes per protegir-se del sol i de la calor:

A casa:
– Baixar les persianes quan toqui el sol
– Obrir les finestres durant la nit
– Romandre a les zones més fresques
– Refrescar l’ambient amb ventiladors, aire condicionat, etc.

Al carrer:
– Evitar sortir de casa al migdia, quan fa més calor
– Portar roba lleugera, poc ajustada i gorra
– Mullar-se la cara i la roba
– Evitar trajectes en cotxe durant les hores de més calor
– Limitar l’activitat física intensa
– Visitar espais comunitaris que disposin d’ aire condicionat.

Alimentació:
– Beure molta aigua i sucs de fruita
– Dutxar-se freqüentment
– No prendre begudes alcohòliques
– Evitar menjar molt calent