98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / A partir de divendres s’eliminaran gairebé totes les restriccions excepte l’ús de la mascareta

A partir de divendres s’eliminaran gairebé totes les restriccions excepte l’ús de la mascareta

Es tornarà a l’aforament del 100% en la majoria de sectors culturalsl’esport a l’aire lliure i els bars i restaurants i als horaris habituals de cada activitat

restaurant

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha anunciat le snoves mesures una compareixença sobre la situació de la covid.
La resolució del Procicat detalla que les activitats culturals, arxius, biblioteques, museus, sales d’exposició i galeries d’art amplien el seu aforament del 70 al 100%.

En el cas de les activitats culturals, s’elimina el número màxim d’espectadors, que fins ara estava fixat en 1.000 persones en espais tancats (o fins a un màxim de 3.000 amb condicions de ventilació reforçades) i de 4.000 persones a l’aire lliure.

En les instal·lacions o equipaments esportius a l’aire lliure, s’amplia també l’aforament del 70 al 100%, i en les instal·lacions o equipaments en espais tancats l’aforament màxim serà del 80% d’acord amb la declaració d’actuacions coordinades del Consell Interterritorial de Salut. En aquest cas, s’elimina també el número màxim d’espectadors que era de 4.000 persones a l’aire lliure i 1.750 persones en espais tancats (o 3.500 amb condicions de ventilació reforçades). Les assemblees d’entitats esportives també veuran incrementat l’aforament del 70 al 100%.

En l’àmbit de l’hostaleria i la restauració, l’aforament en espais interiors passa del 50 al 100%, i s’elimina la limitació de taules que actualment era d’un màxim de 10 persones tant en interiors com en exteriors.

Alhora, s’elimina també la distància mínima d’1’5m entre taules a l’exterior i de 2m a l’interior, i l’horari passarà a ser l’habitual d’aquest sector (fins a les 2.30h com a màxim i 30min afegits els divendres, dissabtes i vetlla de festius).

També s’amplien al 100% els aforaments en empreses de serveis i comerç minorista,  universitats, equipaments cívics, congressos i fires comercials, mercats no sedentaris, així com les fires, parcs d’atraccions, activitats lúdiques en espais tancats, i activitats relacionades amb el joc.

D’altra banda, no s’inclouen modificacions en relació a la darrera resolució pel que fa al sector de l’oci nocturn, que es mantindrà amb un aforament màxim del 70% en els espais interiors, i l’obligatorietat de la mascareta a la pista de ball. Alhora, s’equiparen els festivals de música i les activitats musicals que es facin a peu dret i en interior a les condicions establertes per al sector de l’oci nocturn (exigència de certificat COVID, obligatorietat de la mascareta a la pista de ball i 70% d’aforament a l’interior).