98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Operatiu de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca davant de l’onada de calor

Operatiu de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca davant de l’onada de calor

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un dispositiu especial d’atenció a les persones més vulnerables davant de l’episodi d’altes temperatures.

 calor-y-radiacion

 

El servei que ofereix el consistori  consisteix en atenció i seguiment telefònic per conèixer l’estat de salut de les persones grans o vulnerables, saber quines són les seves necessitats i oferir consells per evitar un cop de calor. El consistori contactarà amb les gairebé 2.000 persones més grans de 75 anys per telèfon per conèixer el seu estat de salut i les seves necessitats.

 

SERVEI ESPECIAL PER PORTAR LA COMPRA  D’ALIMENTS O MEDICINES A DOMICILI A LES PERSONES MÉS VULNERABLES

Amb la finalitat de preservar el màxim possible aquest col·lectiu i que no surtin al carrer, l’Ajuntament ofereix un servei especial per portar la compra d’alimentació o medicació a domicili.  Per sol·licitar aquest servei es pot contactar amb el número de telèfon 93.635.64.02 o bé al correu electrònic ssocials@sabarca.cat.

 

HABILITATS ESPAIS CLIMATITZATS PER A LES PERSONES VULNERABLES 

Teatre Núria Espert

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha obert espais climatitzats perquè puguin anar-hi persones vulnerables que no tinguin aire condicionat a casa.

La mesura es posa en marxa arran la pujada de les temperatures i forma part del paquet d’accions que du a terme el consistori per protegir especialment les persones més vulnerables.

Des d’avui dijous està obert el Teatre Núria Espert per acollir les persones que necessitin protegir-se de la calor.  l’horari serà de 11.00h a 14.30h i de 16.30h a 19.00h.

Als dos equipaments també hi haurà aigua per a les persones que ho necessitin.

 

CONSELLS DAVANT LA PUJADA DE TEMPERATURES

Davant l’augment de les temperatures cal mantenir la casa fresca, baixant les persianes a les hores de més sol i obrint les finestres durant la nit.

 

Protegiu-vos del sol i la calor

 • Durant les hores de sol, tanqueu les persianes de les finestres on toca.
 • Obriu les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la.
 • Estigueu-vos a les estances més fresques.
 • Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire acondicionat, ventalls) per referescar l’ambient. Si no teniu aire condicionat, mireu de passar les hores de més calor, o com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes, biblioteques…)
 • Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua…
 • Al carrer, eviteu el sol directe amb una gorra o barret.
 • Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
 • Procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
 • Porteu aigua i beveu-ne sovint
 • Vigileu amb els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants o a persones fràgils amb les finestres tancades.
 • També cal limitar l’activitat física,  no prendre begudes alcohòliques i evitar els àpats copiosos o calents.

 

Es previst que durant els pròxims dies les temperatures arribin als 40 graus per l’entrada d’una massa d’aire molt càlida procedent del nord d’Àfrica.