98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Obert el termini per poder optar a un hort urbà ecològic

Obert el termini per poder optar a un hort urbà ecològic

L’Ajuntament obre el termini  de solicituds fins al 15 de novembre.

hort2

Les persones interessades en conrear un tros de terra a prop de casa, de manera ecològica i sostenible poden presentar les seves sol·licituds per optar a un dels horts urbans municipals que hi ha a la Colònia del Palau. Les sol·licituds es poden presentar fins al 15 de novembre segons ha informat l’Ajuntament.

Els horts s’adjudicaran de forma proporcional a tres trams d’edat: menors de 35 anys, persones d’entre 35 i 65 anys i majors de 65 anys. Malgrat tot, sí algun tram no té prou sol·licituds els horts reservats a aquest segment de població es poden ocupar amb peticions dels altres grups d’edat.

Els adjudicataris dels horts urbans ecològics es comprometen a cultivar el terreny de manera respectuosa amb l’entorn i seguint les tècniques de l’agricultura ecològica, de manera que es prohibeix l’ús dels adobs de síntesi química i dels pesticides (fungicides, insecticides i herbicides) de síntesi química.

També hi ha mecanismes perquè l’ús de l’aigua sigui eficient i racional per part dels usuaris, tant de la de reg com la potable, per tal de complir amb l’objectiu de la sostenibilitat ambiental.

Les sol·licituds per optar a un d’aquests horts es poden presentar de manera presencial a l’Ajuntament o bé per internet.

Més informació a www.sabarca.cat