98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Obert el periode per optar a un dels horts urbans ecològics de Sant Andreu de la Barca

Obert el periode per optar a un dels horts urbans ecològics de Sant Andreu de la Barca

Hi ha disponibles 12 parcel·les i es pot presentar la sol·licitud fins al 8 d’octubre.

Rosa Maria Asencio tècnica de Medi Ambient  a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha comentat al programa Via Directa qui pot accedir a una de les 12 parcel·les disponibles i també quins són els requisits imprescindibles.

 

SONY DSCAquests horts, que es poden sol·licitar fins al 8 d’octubre, situats a la zona de la Colònia del Palasón els que van quedar pendents d’adjudicar a la primera convocatòria, al mes de maig, per manca de demanda.u,

Els horts s’adjudicaran de forma proporcional a tres trams d’edat: menors de 35 anys, persones d’entre 35 i 65 anys i majors de 65 anys. Malgrat tot, sí algun tram no té prou sol·licituds els horts reservats a aquest segment de població es poden ocupar amb peticions dels altres grups d’edat.

Els adjudicataris dels horts urbans ecològics es comprometen a cultivar el terreny de manera respectuosa amb l’entorn i seguint les tècniques de l’agricultura ecològica, de manera que es prohibeix l’ús dels adobs de síntesi química i dels pesticides (fungicides, insecticides i herbicides) de síntesi química.

També hi ha mecanismes perquè l’ús de l’aigua sigui eficient i racional per part dels usuaris, tant de la de reg com la potable, per tal de complir amb l’objectiu de la sostenibilitat ambiental.

Les sol·licituds per optar a un d’aquests horts es poden presentar de manera presencial a l’Ajuntament o bé per internet.

REQUISITS: 
-Ser major d’edat
-Estar empadronat al municipi amb una antiguitat mínima de 5 anys ininterromputs o haver estat empadronat un mínim de 5 anys durant els últims 10 anys
-No disposar de cap altre hort o terreny de conreu dins del terme municipal de Sant Andreu de la Barca
-No haver-se adjudicat una altra parcel·la o hort a un membre de la mateixa unitat familiar.