98.0 fm En directe Signal
Home / Societat / Nova prova de sirenes del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya

Nova prova de sirenes del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya

provasirenes

El dilluns 4 de novembre a les 10.40h, la Direcció General de Protecció Civil, en les tasques d’implantació del PLASEQCAT, té previst realitzar anualment dues proves de les sirenes d’avís a la població.

Sant Andreu de la Barca participa en aquesta prova, que es fa cada sis mesos aproximadament, amb la doble finalitat de comprovar de manera periòdica el correcte funcionament de la sirena i també de millorar la resposta d’autoprotecció per part dels ciutadans en cas d’accident químic.
EL PLASEQCAT és un Pla d’emergència que permet preveure tot el que caldria fer en cas de produir-se algun tipus d’accident, en algunes indústries químiques, que pugui afectar la població dels voltants (per  incendi, explosió o fuita de gas tòxic).
La sirena a Sant Andreu de la Barca està instalada a l’Ajuntament

Rosa Mª Asencio, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ho ha comentat al programa Via directa

El so que se sentirà és un so oscil·lant de tres intervals d’1 minut de durada, separats entre ells per un interval de 5 segons de silenci.

Cal recordar que si esteu dins d’un edifici no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior dels edificis.

El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

prova sirenes plaseqcat