98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / “No hi ha grups de risc sinó actuacions de risc”, eslògan de la campanya local del Dia Mundial de la Sida

“No hi ha grups de risc sinó actuacions de risc”, eslògan de la campanya local del Dia Mundial de la Sida

Des de fa més de 15 anys l’Ajuntament organitza amb els instituts de Sant Andreu de la Barca el concurs per escollir el millor eslògan i cartell per la campanya municipal del Dia Mundial de la Sida. Enguany, Lola Garcia, alumna de 4t d’ESO de l’institut Sant Andreu  ha estat la guanyadora amb  l’eslògan “No hi ha grups de risc sinó actuacions de risc”.

El VIH continua sent un important problema de salut pública que afecta a milions de persones en tot el mon. Ara a més, la COVID-19 està agravant les desigualtats i pertorbacions dels serveis, fent que la vida de moltes persones amb VIH sigui molt més difícil.

Com cada any, l’1 de desembre es celebra el dia mundial de la SIDA  (síndrome d’immunodeficiència adquirida), aquest any amb el lema“ Acabar amb les desigualtats. Posar fi a la sida”, destacant especialment la importància d’ arribar a les persones que s’han quedat enrere per l’augment de les desigualtats a l’hora d’accedir als serveis essencials relacionats amb la sida.

En aquest context, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, ha organitzat la campanya municipal de prevenció de la SIDA 2021, amb l’eslògan “ No hi ha grups de risc sinó actuacions de risc”, que ha estat elaborat per la Lola Garcia, alumna de 4t d’ESO de l’institut Sant Andreu i guanyadora del concurs escolar que l’ajuntament organitza anualment des de fa més de 15 anys.

El punt fort de la campanya municipal, son els tallers d’hàbits sexuals saludables i afectivitat que l’Ajuntament ofereix als centres educatius, més de 40 tallers,  reforçant entre el més joves que el VIH no és un problema d’orientació sexual i que pot afectar a qualsevol persona,  home o dona que no hagi fet servir mesures preventives i que s’hagi exposat al virus mitjançant les relacions sexuals o la sang, idea principal del lema d’enguany.

Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca  es suma a la campanya mundial i ens recorda la importància de fomentar la prevenció,  fer un diagnòstic precoç de la malaltia i recolzar i atendre a les persones que conviuen amb el virus.

Es poden resoldre dubtes generals relacionats amb el VIH,  trucant al 061 Salut Respon o al telèfon d’informació de la sida 900 212 222. També es pot accedir a informació específica adreçada a ciutadania a través del Canal Salut.