98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Més d’un centenar de comerços de Sant Andreu de la Barca col·laboren amb el Voluntariat per la llengua

Més d’un centenar de comerços de Sant Andreu de la Barca col·laboren amb el Voluntariat per la llengua

El Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha renovat durant aquest any 2021 una bona part dels compromisos i adhesions dels comerços de Sant Andreu de la Barca al programa del Voluntariat per la llengua.

L’adhesió és gratuïta i voluntària, es renova periòdicament i consisteix a facilitar les dades del comerç per passar a formar part d’una base de dades on hi ha tots els comerços adherits que atenen en català. A canvi es fa difusió d’aquest comerç adherit a les xarxes socials i es facilita la informació als alumnes que estan aprenent català i a les parelles lingüístiques.

Els comerços són un altre dels eixos actius del programa del Voluntariat per la llengua. D’una banda, posen en contacte persones que parlen català amb persones que el volen perfeccionar o practicar i formem les parelles lingüístiques i de l’altra tenim aquests comerços adherits que garanteixen l’atenció en català i n’impulsen l’ús social i on les parelles lingüístiques i els alumnes que estan aprenent català poden acudir per seguir practicant el que aprenen a l’aula.

En el cas del Mercat de Sant Andreu de la Barca un 60% de les parades estan adherides a aquest programa i totes han renovat aquest compromís.

A banda de les parades del mercat, s’ha fet la renovació una cinquantena de comerços de Sant Andreu de la Barca(gairebé el 50% dels adherits).

En aquests moments hi ha més de 100 comerços adherits a Sant Andreu de la Barca i més de 5.000 a tot Catalunya. La participació dels comerços en aquest programa es va iniciar l’any 2007, quatre anys després de l’inici del programa de parelles lingüístiques.

Els establiments col·laboradors del programa del Voluntariat per la llengua i esdevenen una eina bàsica per a l’ús i la pràctica de la llengua catalana des de la proximitat i la dinàmica dels mercats i del petit comerç, tant per a les persones catalanoparlants com per a les persones que estan aprenent la llengua.