98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Medi Ambient – L’Ajuntament inicia la campanya de recollida selectiva dels olis vegetals

Medi Ambient – L’Ajuntament inicia la campanya de recollida selectiva dels olis vegetals

S’han instal·lant 11 contenidors a diverses ubicacions del municipi, amb l’objectiu d’evitar el seu abocament al clavegueram.

Rosa MªAsencio, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ho ha comentat al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

Av. Constitució_BibliotecaLa instal·lació dels contenidors facilitarà que els ciutadans tinguin més proper el punt on es pot abocar l’oli domèstic, que fins ara era únicament la Deixellaria Municipal i la Deixellaria mòbil.

Els olis s’han de dipositar al contenidor especial (contenidor de color taronja) per a la seva recollida, i aquest han de ser dipositats amb el mateix recipient en el que s’ha transportar.

Els recipients han de ser preferiblement de plàstic, però també es poden abocar recipients de vidre.

Els olis vegetals no es poden abocar a la xarxa de clavegueram, ja que impedeixen el procès de depuració natural de les aigües residuals i dificulten l’acció de les plantes depuradores.

L’empresa Recycloil serà l’encarregada de reciclar aquests olis durant els propers 5 anys, gràcies al conveni que ha signat amb l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.