98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La mascareta és obligatòria a tota Catalunya encara que es mantingui la distància de seguretat

La mascareta és obligatòria a tota Catalunya encara que es mantingui la distància de seguretat

El president de la Generalitat Quim Torra ha fet l’anunci oficial de la mesura en el Parlament de Catalunya després de l’aprovació per part del Procicat. A partir d’aquest dijous l’ús de la mascareta serà obligatòria.

surgical-mask-4966487-1280

 

Publicat en el DOGC l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a Catalunya.

Les persones de sis anys en endavant estan obligades a l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat. Aquesta previsió s’estableix sens perjudici del manteniment de la regulació de l’ús de la mascareta als mitjans de transport en tot allò que no s’hi oposi.

Es mantenen les exempcions, per raons personals i de la naturalesa de l’activitat, de l’obligatorietat de l’ús de mascareta establertes a l’apartat 2.2.2 de la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s’adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2.

Cal assenyalar que lús de la mascareta no és obligatori en espais delimitats d’ús exclusiu per un únic grup de contacte habitual (com ara domicilis particulars, aules, cases de colònies, …).

 

US MASCARETA