98.0 fm En directe Signal
Home / 12 FIRA PRIMAVERA / Margarita Urquía guanya el sorteig del Dia Mundial Sense Tabac

Margarita Urquía guanya el sorteig del Dia Mundial Sense Tabac

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha sortejat 800 euros entre totes aquelles persones que han aconseguit deixar de fumar en el darrer any.

Des de l’any 2006 Sant Andreu de la Barca, al Centre d’Atenció Primària compta amb una consulta de deshabituació tabàquica adreçada a aquelles persones que volen deixar de fumar. La Consulta de Deshabituació Tabàquica de Sant Andreu de la Barca va rebre l’any 2023, 949 visites de persones que volien deixar de fumar

La mitjana d’edat dels consultants va ser de 50 anys (17 a 80 anys), majoritàriament dones (54%). Finalment de les 227 persones que s’han adherit amb seguiment en la consulta, 92 persones han aconseguit deixar de fumar.

A Sant Andreu de la Barca, el CAP de l’avinguda Constitució (dimecres matí) i també La Solana (divendres tarda) ofereixen el servei de la Consulta de Deshabituació Tabàquica amb molt bons resultats.

Margarita Urquía ha estat la guanyadora dels 800 euros i ha comentat a Ràdio Sant Andreu com ha estat el procés de deixar de fumar.

L’acte s’ha realitzat dins de la celebració de la desena Fira de la Primavera i ha comptat amb la presència entre d’altres de la regidora de Salut Pública, Eunice Martín, la directora de l’equip d’atenció primària de Sant Andreu de la Barca Glòria Jodar i la Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.

El consistori ha presentat el cartell de la campanya municipal del Dia Mundial Sense Tabac amb el lema “Respira salut. Zero tabac, zero excuses”.