98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Lola Herrera representarà diumenge al Teatre Núria Espert el monòleg “Cinco horas con Mario”

Lola Herrera representarà diumenge al Teatre Núria Espert el monòleg “Cinco horas con Mario”

L’actriu s’acomiada dels escenaris amb la representació de l’obra de Migue Delibes. El 6 de febrer a les 18 h representarà “Cinco horas con Mario” al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas ha destacat a Ràdio Sant Andreu la gran oportunitat de  poder veure a l’actriu a l’escenari santandreuenc.

Som al març de 1966. Carmen Sotillo acaba de perdre el seu marit Mario de manera inesperada. Quan les visites i la família s’han retirat, ella sola vetlla durant l’última nit el cadàver del seu marit i inicia amb ell un monòleg-diàleg on descobrim les seves personalitats i els conflictes del seu matrimoni.
Amb una forma entretallada, detallista al mínim, reiterativa i plena de tòpics, Carmen Sotillo diu coses, manifesta sentiments i emet judicis que a moltes persones avui els poden semblar increïbles. Però donem fe que aquest llenguatge existia, que aquests judicis s’emetien, que aquestes “coses” de Carmen estaven a la vida de cada dia.
“Cinco horas con Mario” és, entre moltes altres coses, un document viu d’aquells anys. De les preocupacions econòmiques, religioses, polítiques, sexuals i morals llavors imperants que Delibes, a través del llenguatge de la seva protagonista, va deixar retratades amb nitidesa, de manera que la vida espanyola de llavors arriba a palpitar viva a les paraules.
Però, per sobre de tot això, “Cinco horas con Mario” ens parla dels assumptes eterns de l’ésser humà: de la culpa, de la solitud, de la incomunicació, del sentit de la vida.