98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Llibres / Llibres- Entrevistem a Martí Gironell, autor de ‘La força d’un destí’

Llibres- Entrevistem a Martí Gironell, autor de ‘La força d’un destí’

L’escriptor ha rebut  el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2018 amb la novel·la La força d’un destí, inspirada en la vida de Jean Leon.

Martí-Gironell-Premi-Ramon-Llull-02-1068x702

 

Martí Gironell es posa en la pell del jove Ceferino Carrión que amb vint-i-un anys,  fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni.

portada_la-forca-dun-desti_marti-gironell_201802021234A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon  i després viatjarà a Los Angeles on es convertirà en amic i confident de les estrelles de Hollywood.

Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Gary Cooper, Clark Gable, Liz Taylor, Natalie Wood, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy.

Jean Leon, no estava  satisfet amb el vi que se servia al restaurant i  va decidir elaborar-lo ell mateix. Per aquest motiu tornaria a Catalunya i concretament a Torrelavit, per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi, que avui en dia encara es comercialitza sota el segell del grup Torres.
L’any 1973 es van vendre les primeres ampolles del vi elaborant un Cabernet Sauvignon. L’any 1981 Ronald Reagan va triar aquest vi per a la seva festa d’investidura i  dos anys després la prestigiosa revista Wine el va qualificar com un dels millors vins del món.