98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Institut Montserrat Roig, referent en oferir una optativa de llengua japonesa als alumnes de segon d’ESO

L’Institut Montserrat Roig, referent en oferir una optativa de llengua japonesa als alumnes de segon d’ESO

L’institut santandreuenc és un dels pocs instituts públics de Catalunya on s’ofereix una optativa de japonès als alumnes d’ESO.

Ràdio Sant Andreu ha conversat amb  la directora del centre Yolanda Cárdenas i els professors Sergi Garcés i Cristina Sans.

Enguany a l’Institut Montserrat Roig s’ofereix la llengua japonesa com a matèria optativa a 2n d’ESO de forma trimestral. La idea és implementar-la el curs vinent a 3r d’ESO, però ja de caràcter anual.
Aquesta iniciativa va sorgir al maig quan des del departament de llengües estrangeres d’origen van comunicar a l’institut que entre l’equip docent comptaven amb dos professors amb l’acreditació per impartir llengua japonesa.

A tota Catalunya només 41 professors tenen aquesta acreditació i dos formen part de l’equip docent de l’institut com són Sergi Garcés, docent de llengua Japonesa i anglesa i Cristina Sans i Mestre, docent de llengua catalana i japonesa.

La Fundació Japó ha estat molt interessada a dur a terme aquest projecte i al juliol va oferir una formació específica on es van presentar deu instituts.

Cristina Sanz, Sergi Garcès i Yolanda Cárdenas

L’institut de Sant Andreu de la Barca ha estat escollit per fer la presentació, la cerimònia i taller de taiko que realitzarà el 18 d’octubre en un acte al teatre Núria Espert on hi assistirà el cònsol del Japó a Barcelona Yasushi Sato, a més de l’alcalde Marc Giribet, la regidora d’Educació Anna Serra  i representants dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat , del Programa de Llengües i Cultures d’Origen del Departament d’Educació i de la Fundació del Japó.