98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’escriptor santandreuenc Aureli Vázquez guanya la primera edició del Premi de Novel·la Històrica de Vallirana

L’escriptor santandreuenc Aureli Vázquez guanya la primera edició del Premi de Novel·la Històrica de Vallirana

La novel·la “La mujer del miliciano” s’ha imposat a la seixantena d’obres presentades i està ambientada a la Guerra Civil.

La novel·la, ambientada en la Barcelona de la Guerra Civil, narra la vida en la rereguarda, aportant un punt de vista poc usual en la literatura del conflicte: el d’una dona anglesa, esposa d’un milicià del POUM, que arriba a Barcelona acompanyant el seu marit, un idealista, de qui es veurà separada quan
ell és destinat al Front d’Aragó.

“La mujer de miliciano”, és una novel·la sobre ideals, espionatge i lluita per la supervivència en la Barcelona de la Guerra Civil, a través de la mirada d’una anglesa que acompanya el seu marit milicià.

La novel·la serà publicada a l’Editorial Diëresis durant el primer trimestre del 2023.

El jurat  de la primera edició del Premi de Novel·la Històrica de Vallirana ha estat format per les escriptores Glòria Sabaté i María Pilar Queralt del Hierro; la periodista cultural Pilar Argudo; la directora de la biblioteca de Vallirana, Eva Cañadas; així com, pels editors de Diëresis, José Ángel Martos i Teresa Amiguet, a més del periodista i escriptor Raúl Montilla, impulsor de la iniciativa amb l’Ajuntament de Vallirana.

Aureli Vázquez ha donat detalls de la novel·la a Ràdio Sant Andreu i aixó com també quina ha estat la font d’inspiració per escriure la novel·la ” La primera vegada que vaig llegir Homenaje a Catalunya, de George Orwell, em va cridar l’atenció que gairebé no hi hagués al·lusions directes a la seva dona, Eileen, tot i que ella l’acompanyava ni més ni menys que en l’aventura de combatre en la guerra d’un país estranger”.

Vázquez és periodista i arrel de la la lectura novel·la d’Orwell va començar a investigar i a fer-se moltes preguntes. “La mujer del miliciano” és la seva primera novel·la i ha deixat clar a l’entrevista que no ha volgut escriure una novel·la més sobre la Guerra Civil.