98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’escriptor i periodista Andreu Claret presentarà la novel·la “París érem nosaltres” a Sant Andreu de la Barca

L’escriptor i periodista Andreu Claret presentarà la novel·la “París érem nosaltres” a Sant Andreu de la Barca

Serà aquest dijous 16 de maig a les 19 h al Teatre Núria Espert coincidint amb la celebració de la  Setmana de la Memòria Democràtica.

La novel·la va rebre el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2023 i recorre la vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una jove i decideixen refugiar-se a França durant la Segona Guerra Mundial.  Andreu Claret, conversarà amb el locutor de Ràdio Sant Andreu Jordi Milian sobre la novel·la, l’exili i la memòria democràtica.

 “París érem nosaltres” és una novel·la d’una ambientació històrica amb personatges, que contribueix a tancar les ferides que la guerra i l’exili van produir en moltes famílies catalanes.  Claret , confessa “He volgut cloure la meva incursió literària al període de la República, la Guerra Civil i l’exili: El secret del brigadistaEl cònsol de Barcelona (Premi Nèstor Luján) i 1939. La caiguda de Barcelona. Ho he fet resseguint la història de la meva família, i reconec que aquesta dimensió íntima de la novel·la ha estat un repte literari i un desafiament personal”.

Compromès amb la República i proper a Lluís Companys durant la Guerra Civil, el protagonista de la novel·la, el pare de l’autor,  se sobreposa a l’ambient tòxic de l’exili i combat l’adversitat. Gestiona el circ més gran de França, explota boscos d’Occitània sota l’ocupació de l’Alemanya hitleriana, organitza els primers concerts solidaris de Pau Casals, col·labora amb el maquis de la Cerdanya, escapa de les urpes de la Gestapo i dirigeix una publicació catalanista que advoca per la unitat.

Andreu Claret Serra ha publicat una trilogia de novel·les sobre la Guerra Civil a Catalunya: El secret del brigadista (2008), El cònsol de Barcelona (2019), amb la qual va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica i 1939. La caiguda de Barcelona (2021). També és autor de Venjança (2017), ambientada a l’Alexandria dels temps d’Hipàtia