98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Les ràdios i televisions locals reben el Premi Nacional de Comunicació

Les ràdios i televisions locals reben el Premi Nacional de Comunicació

El guardó, concedit a La Xarxa i fet extensiu a les 216 ràdios i televisions locals adherides, entre les quals es troba Ràdio Sant Andreu, premia “la tasca d’apropar la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat”.

imatge premis xarxa

Les ràdios i televisions locals han rebut aquest dimecres el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Comunicació de Proximitat.

El conseller delegat de La XarxaFrancesc Pena, acompanyat pels directors de Cugat.catMiquel Herrada, en representació de les ràdios locals; i de TAC12Xavier Abelló, com a representant de les televisions, va rebre el guardó de mans del conseller de PresidènciaFrancesc Homs, en un acte solemne celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Un premi compartit
El guardó, concedit a La Xarxa i fet extensiu a les 216 ràdios i televisions locals adherides, entre les quals es troba Ràdio Sant Andreu, premia “la tasca d’apropar la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat”.

La Diputació de Barcelona, impulsora de La Xarxa, ha volgut deixar palès que aquest és un reconeixement a tot un col·lectiu. Per això, després de l’acte protocolari, va fer entrega d’una reproducció del premi a cadascuna de les ràdios i televisions adherides. El president de l’entitat supramunicipalSalvador Esteve; el secretari de Comunicació del GovernJosep Martí; i el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, van ser els encarregats de donar els guardons als directors dels mitjans.

El sector de la comunicació, fort

El president de la Diputació va mostrar la seva satisfacció pel que va considerar “un acte de justícia” cap als mitjans que tenen “la sensibilitat d’explicar allò que passa a casa nostra”. Pel secretari de Comunicació, Josep Martí, aquest guardó “confirma la fortalesa del sistema comunicatiu català” mentre que el conseller delegat de La Xarxa va animar les ràdios i televisions a “cuidar aquest tresor, que és el reconeixement a una manera de fer, amb el treball del dia a dia”.

L’acte, celebrat al Museu Frederic Marès, va comptar amb l’assistència de més de 250 persones, entre directors d’una setantena de mitjans, treballadors i càrrecs electes de municipis amb ràdio o televisió municipals.