98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Les dones en espais de treball masculinitzats, dificultats, reptes i oportuninitats

Les dones en espais de treball masculinitzats, dificultats, reptes i oportuninitats


Hi ha certs sectors professionals que es consideren espais de treballs masculinitzats, és a dir, que tradicionalment s’ha considerat que era un treball d’homes i, les dones, si hi havia alguna, eren minoritàries. És el cas, sobretot, de les ciències, que ja en la mateixa formació es veu aquest desequilibri. En el marc de les activitats organitzades al voltant del 8M, el Dia Internacional de les Dones, s’ha organitzat una taula rodona per parlar amb dones que treballen en el que es considera espais masculinitzats. Hem parlat amb Maribel Cervera, matemàtica; Elena Ferrer, biomèdica; Rosa Maria Rodríguez, enginyera de telecomunicacions; Lara Garcia, Mónica Viso i Rosa Dèlia, enginyeres industrials.
Resumint el que ens han explicat, per la seva experiència, el fet de ser dones en un ambient masculinitzat suposa, per una banda, un tracte diferent pel fet de ser dona i haver de demostrar més la seva validesa pel lloc de feina que no pas els seus companys, homes.