98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La telefonia mòbil i el comerç centren les reclamacions i consultes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2019

La telefonia mòbil i el comerç centren les reclamacions i consultes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2019

Durant l’any 2019 L’OMIC de Sant Andreu de la Barca, ubicada a Les Escoles Velles ha rebut 516 consultes i 193 reclamacions. Els Serveis de telefonia i el sector del comerç  centren les consultes i reclamacions dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2019.

telefon

El tècnic de L’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Iván Zabal ha fet balanç en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu  de les actuacions realitzades a Sant Andreu de la Barca durant l’any 2019.

Ivan Zabal OMIC

 

El primer sector amb més reclamacions ha passat a ser el de les telecomunicacions cal destacar que el major nombre de consultes venen derivades per l’ incompliment del contracte per part de les empreses, ja que capten al client oferint preus molt baixos però desprès no els compleixen, o també molts casos d’instal·lació de fibra òptica que desprès no era possible.

El segon sector que més consultes i reclamacions ha generat ha estat el sector dels comerços on l’ increment de les consultes i reclamacions es degut als canvis i devolucions de productes així com la garantia dels mateixos. S’ha vist incrementat el nombre de consultes respecte compres per internet, és a dir, compres fora d’establiment comercial, on la gran majoria eren estafes i per tant el consumidor ha hagut d’anar a interposar la corresponent denuncia via judicial.

El tercer sector que acumula més consultes són els serveis bàsics (aigua, gas i llum), amb un total de 71 igual que va succeir l’any anterior, l’electricitat segueix sent la protagonista. Cal tenir en compte les processos que s’han produït amb els diferents canvis de tarifes elèctriques que ha repercutit en una total desconfiança entre els usuaris, tanmateix els consumidors han fet moltes consultes pel comptador digital (tenen molts dubtes del seu funcionament).

El quart sector és el d’assegurances.
La problemàtica principal d’aquest sector és l’augment de l’assegurança al renovar-se o la renovació automàtica la qual el consumidor no té cap informació o no sap que ha d’avisar amb un mes d’antelació per poder-se donar de baixa. També cal dir que molts consumidors no saben quin contracte tenen amb la seva assegurança i, per tant, no tenen ni idea de les coses que l’assegurança es pot fer o no càrrec.

El cinquè sector que presenta un nombre més elevat de consultes durant l’any 2019 ha estat el de les entitats bancàries.
Les consultes han estat per comissions, pagaments i comptes bancàries. A més a més, també s’han assessorat, amb menys nivell de consultes, sobre clàusules terra i despeses de formalització. A tots els consumidors es va orientar per tal que poguessin reclamar seguint el procediment marcat per les entitats bancàries.