98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Equip d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca batega amb la Marató de TV3

L’Equip d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca batega amb la Marató de TV3

Aprofitat que enguany La Marató està dedicada a les malalties cardiovasculars han organitzat tallers i activitats obertes a la ciutadania.


L’Equip d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca ha realitzat aquest divendres al matí diverses activitats per recaptar fons per la Marató de TV3 amb sessions i informacions al voltant de les malalties cardiovasculars. Les activitats s’han dut a terme a l’Espai Jove i al mateix CAP de l’av. Constitució.

Com hem de fer les maniobres de reanimació cardiovascular?  Gràcies a l’equip d’Infermera Virtual s’ha mostrat com cal actuar.

 

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya, una de cada quatre persones mor per problemes al cor o les artèries.

Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat, des dels infants fins a la gent gran. Per això la prevenció és fonamental.

No avisen. I poden arribar quan menys les esperes. Saber-ne els símptomes i actuar ràpid (trucant al 112) pot salvar una vida.

Les malalties cardiovasculars poden afectar diferents òrgans del cos, sobretot les artèries del cor i el cervell, però tenen relació amb tot l’organisme i comparteixen els mateixos factors de risc.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més greus són la insuficiència cardíaca, l’infart de miocardi, l‘ictus i la mort sobtada.

Són la primera causa d’ingrés hospitalari. I l’ictus és el principal factor de discapacitat a llarg termini.

En les malalties cardiovasculars cada segon compta. La intervenció a temps pot salvar vides.