98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’atur es redueix a Sant Andreu de la Barca en 100 persones durant el mes de juny

L’atur es redueix a Sant Andreu de la Barca en 100 persones durant el mes de juny

El nombre d’aturats baixa en un 11,1% respecte al mateix període de l’any passat

calculadoraEl nombre d’aturats a Sant Andreu de la Barca s’ha reduït aquest mes de juny en 100 respecte al mes anterior i la taxa de persones que busquen feina és del 13,8% de la població activa.

Al mes de juny a la ciutat hi havia un total de 2004 persones aturades, 249 persones menys que al mateix mes de 2014, una xifra que suposa una reducció de l’11,1%.

Les dones són les més afectades per l’atur i un total de 1.183 (17,4%) estan inscrites com a demandants de feina. En el cas dels homes, la xifra és de 821 (10,6%).

A la comarca del Baix Llobregat la xifra d’aturats és de 56.155 persones i aquest mes de juny el nombre de persones que busquen feina ha baixat en 1.904.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat 12 nous llocs de feina per a persones aturades de llarga durada. Els contractes s’han fet per un període de 6 mesos.

Aquest pla d’ocupació, finançat amb diners propis de l’Ajuntament, ha suposat la contractació de 8 auxiliars administratius, un tècnic auxiliar de disseny de planes web, un tècnic auxiliar de cultura, un monitor de temps de lleure i un treballador familiar.

A més, s’han previst sis contractacions més per donar resposta a necessitats especials detectades pels serveis socials del consistori. Són persones que, per exemple, requereixen d’un període mínim de cotització a la Seguretat Social per accedir a una ajuda social, a una prestació o a una pensió.

Font: Ajuntament Sant Andreu de la Barca.