98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Àrea Metropolitana de Barcelona comença a cobrar el tribut metropolità a Sant Andreu de la Barca

L’Àrea Metropolitana de Barcelona comença a cobrar el tribut metropolità a Sant Andreu de la Barca

Aquest impost es calcula a partir del valor cadastral de l’habitatge o del negoci i serveix per finançar la incorporació dels 18 municipis de la segona corona, entre ells, Sant Andreu de la Barca, a la tarifa plana de transport, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2019.

Aquest és un impost metropolità i és l’AMB qui el recapta.  El tribut està vinculat al valor cadastral dels immobles, com ara l’IBI. Estan exclosos els habitatges amb un valor cadastral inferior a 45.000 euros, el que representa el 61% dels pisos de Sant Andreu.

Servei_mobilitat

El tribut metropolità beneficia als ciutadans usuaris del transport públic.
El preu de la targeta més utilitzada, la T10, ha reduït el seu preu gairebé la meitat passant dels 20,10 euros que costa una targeta de dues zones als 10,20 euros que costa la d’una zona. Actualment estan integrades les targetes T10, T-Trimestre i T-Jove. De manera progressiva s’integraran la Targeta Rosa, la T-16 i d’altres tipus de títols.

En l’àmbit de l’espai públic, fa possible la preservació dels espais naturals de la metròpolis Barcelona.
L’impost contribueix a la gestió i el manteniment d’espais oberts com la serra de Collserola, els rius Besòs i Llobregat, els 30 km de platges metropolitanes i la xarxa de 51 parcs metropolitans. Aquest conjunt d’espais interconnectats formen part de la infraestructura verda metropolitana.

L’area metropolitana de Barcelona es qui cobra aquest tribut que apartir d’ara pagaran els santandreuencs com la resta de 18 poblacions de la segona corona comencen a pagar-ho ara després de l’entrada en servei de la tarifa plana de transport metropolità. La resta de municipis ho paga des de 1992.

 

En cas de tenir més preguntes sobre aquest impost els ciutadans poden consultar directament la web www.tributmetropolita.amb.cat.

L’AMB també posa a disposició dels ciutadans el número de telèfon 93 506 97 56 i el correu informaciotributaria@amb.cat.