98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’alcalde Marc Giribet ocuparà una de les quatre vicepresidències institucionals de l’AMB

L’alcalde Marc Giribet ocuparà una de les quatre vicepresidències institucionals de l’AMB

Fotografia AMB

Després de la celebració del ple de constitució del Consell Metropolità de l’AMB per al mandat 2023-2027, després que el passat 25 de juliol els grups polítics metropolitans que en formen part signessin l’Acord de Govern.
Durant la sessió, els 90 consellers i conselleres del màxim òrgan de govern de l’AMB han votat i ratificat Jaume Collboni com a nou president, després que el Consell d’Alcaldes el proposés en sessió prèvia.

Posteriorment a la constitució del Consell Metropolità, ha tingut lloc el ple extraordinari de presentació del nou cartipàs de l’AMB per al mandat 2023-2027. El nou Govern té un total d’11 vicepresidències i set àrees de govern, cadascuna de les quals compta amb una conselleria delegada centrada en temes particulars. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca Marc Giribet ocuparà una de les quatre vicepresidències institucionals de l’AMB amb ERC,  juntament amb Belén García (PSC-CP), Isidre Sierra (Junts per Catalunya) i Lluís Mijoler (En Comú Podem – Confluència).

En declaracions a Ràdio Sant Andreu, Giribet assenyala que “suposa que Sant Andreu de la Barca a través del seu alcalde tingui presència a l’AMB”. L’alcalde ha recordat que l’AMB compta amb un pressupost de més de mil milions d’euros “que es reparteixen directament amb accions, obres i transformació urbana i de transports i infraestructures més importants. Que Sant Andreu tingui una vicepresidència suposa que ens ajuda i apropa a tindre més inversions per continuar transformant la nostra ciutat i dotar de millors serveis Sant Andreu de la Barca”.

Pel que fa en l’àmbit personal, l’alcalde ha confessat que es tracta “d’un honor i un repte com tot el que està succeint en les darreres setmanes, és un honor enorme ser alcalde de Sant Andreu de la Barca i poder representat la ciutat a l’Àrea Metropolitana i poder treballar per aconseguir aquestes inversions, encara la responsabilitat és major i ho encarem amb moltíssima il·lusió.

Sobre les peticions de l’AMB afirma que a Sant Andreu de la Barca “hem de fer una transformació verda i un eix verd, que ja l’estem plantejant en l’àmbit de govern, que connecti muntanya i riu que ens permeti trobar aquests refugis climàtics, modernització de les nostres places i parcs més importants de la ciutat amb una trama directa amb un eix que explicarem aviat”.