98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca regularà l’ús dels patinets elèctrics

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca regularà l’ús dels patinets elèctrics

El consistori iniciarà al febrer una campanya informativa per explicar als usuaris dels patinets elèctrics per on poden circular i quines conductes són sancionables.

L’alcalde Enric Llorca ha demanat a la població ‘una actitud responsable als usuaris dels patinets elèctrics’.

patinets electricsEstà prohibit circular amb auriculars, conduir fent ús del telèfon mòbil o viatjar més d’una persona.

L’objectiu de la campanya és informar i aplicar les normes i instruccions dictades recentment per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics, perquè els conductors facin un ús adequat i cívic de l’espai públic.

Les sancions segons ha destacat Jordi Bernat, Inspector de la Policia Local van dels 100 als 200 euros i ha recordat que ”Els usuaris dels patinets elèctrics estan obligats a sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues i a la nit han de portar roba reflectant o llums per senyalitzar la seva posició.

Francesc Delgado, regidor de Seguretat Ciutadana s’ha mostrat satisfet amb la campanya i que cal conscienciar a la ciutadania sobre el bon ús dels patinets elèctrics.

La Policia Local distribuirà material informatiu als centres d’ensenyament de la ciutat, que és on es troba la major part dels usuaris d’aquest tipus de mitjà de transport.

A més, els agents informaran de la normativa als usuaris que trobin al carrer fent ús del patinet elèctric.

Les classes de seguretat vial que es fan a les escoles es centraran en aquest aspecte.