98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova les ordenances fiscals del 2021

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova les ordenances fiscals del 2021

El Ple Municipal de Sant Andreu de la Barca celebrat el 29 d’octubre ha aprovat les ordenances fiscals que entraran en vigor l’1 de gener del 2021.

Les ordenances s’han aprovat amb els vots a favor de  PSC, Ciutadans  i Podemos. Fem Sant Andreu ha votat en contra.

La majoria de les ordenances es congelen.  La regidora d’Hisenda Montserrat Tobella ha destacat en el ple ”es congelen els impostos municipals per evitar la pressió fiscals als santandreuencs en plena pandèmia de la COVID-19”.

Un dels punts destacats és la congelació de l’IBI i  la novetat d’un recàrrec del 50% pels grans tenidors de pisos. L’objectiu és promoure el lloguer a la ciutat i que aquests habitatges s’incorporin a la borsa d’habitatge de lloguer social.

Les ordenances inclouen noves bonificacions per a l’ús d’energia renovable a la ciutat.

En el ple municipal també s’ha aprovat la  suspensió d el cobrament de la taxa per a l’ocupació de la vía pública amb taules i cadires.

La taxa per la recollida d’escombraries pujarà a partir de l’any vinent per sota del que marca la plica del contracte amb l’empresa contractada.  El preu del rebut pujarà entre  3 als 5 euros a l’any.

Les ordenances també inclouen una nova taxa sobre les tarifes còpies digitals i un increment de bonificacions per l’inici de d’activitats per empreses dque passen del 30% al 50% per aquelles persones en atur i que inicien una nova activitat.

 

Sala Plens Ajuntament SAB 03