98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca activa el seu pla d’emergències pel Coronavirus

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca activa el seu pla d’emergències pel Coronavirus

Es constitueix un comitè d’emergències per fer un seguiment de la situació

 2020_03_11_14_19_29_activació DUPROCIM - copia

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha activat aquest matí el Document Únic de Protecció. Civil Municipal (DUPROCIM) en fase d’alerta a causa del risc de pandèmia que suposa la malaltia del Coronavirus COVID-19.

L’actuació municipal es produeix arran de l’activació en fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per part de la Generalitat i després que ahir l’alcalde publiqués un ban amb el que s’ajornaven les activitats que tinguessin prevista una afluència massiva a la ciutat.

Amb l’activació del DUPROCIM s’ha constituït un comitè d’emergència on estan presents representants dels diferents departaments municipals implicats i que té com a finalitat garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans.

Les mesures previstes per aquest document són la suspensió de les activitats que suposin la concentració de més de 100 persones; l’elaboració de plans de contingència per als serveis de salut, seguretat i emergències, per als de subministraments bàsics i sanejament, i per a d’altres serveis imprescindibles per al funcionament del municipi.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, que és el director del comitè de crisi, ha destacat que “cal fer una crida a la calma i a la tranquil·litat però hem d’estar preparats per poder actuar davant de qualsevol eventualitat”.