98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament retrà un homenatge a l’agent canina Kènia

L’Ajuntament retrà un homenatge a l’agent canina Kènia

La gossa va formar part de la Unitat Canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca i el consistori ha previst retre-li un homenatge després d’anunciar-se la mort de l’animal.

El consistori li retrà un homenatge en el marc de la celebració del Patró de la Policia Local el dia 29 de setembre.

L’any passat i amb motiu d’aquesta festivitat, l’Ajuntament va celebrar la jubilació d’aquest animal, amb el que es va posar en marxa la Unitat Canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, pionera i referent a Espanya.

Kènia era una gossa policia, de raça pastor alemany i de 13 anys d’edat.

L’any 2018 la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) va atorgar a la Kènia la Medalla al mèrit policial, com a reconeixement a la seva trajectòria.

L’agent canina Kènia ES JUBILA 04

Una de les actuacions més destacades va ser la seva intervenció, l’any 2015, en un servei on el seu guia va resultar ferit de gravetat i ella va actuar salvant-li la vida.

Arran d’aquesta actuació, la Kènia va patir una lesió al maluc, malgrat el qual va continuar treballant i en actiu. La Kènia va tenir una camada de 10 gossos, dels quals 9 han estat gossos policies.

Actualment la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca compta amb cinc agents canins que patrullen pels carrers i pels mercats ambulants com un element dissuasiu.

Aquests agents també han esdevingut un referent pels nens de la ciutat, ja que participen a les jornades que la Policia Local organitza de manera periòdica als centres educatius per conscienciar als joves dels perills que suposa el consum de drogues o la necessitat de tenir cura dels animals.

La Kènia va participar a la prova pilot impulsada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que pretén aprofitar la capacitat terapèutica dels gossos per ajudar als nens afectats per un trastorn de l’espectre autista (TEA).