98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament reserva 30.000 euros per pagar el rebut d’aigua de famílies amb problemes econòmics

L’Ajuntament reserva 30.000 euros per pagar el rebut d’aigua de famílies amb problemes econòmics

acord ajuntament aqualiaL’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Aqualia, empresa concessionària del servei municipal d’aigües, han creat un Fons Social de Solidaritat dotat amb 30.000 euros que servirà per pagar el rebut de les famílies amb problemes econòmics.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, i el responsable de la Unitat de Gestió de Barcelona i Girona d’Aqualia, Manel Gómez, han signat aquest matí de dimecres l’acord que preveu la continuïtat d’aquesta iniciativa social, que es va posar en marxa l’any 2015.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha comnetat que amb aquesta acció es garanteix que a la ciutat no es talla l’aigua, el llum o el gas de famílies amb problemes econòmics.

Segons l’acord, Aqualia destina 10.000 euros al Fons Social de Solidaritat  i l’Ajuntament paga les factures de les famílies que queden fora de l’ajut d’Aqualia, una quantitat que l’any passat va arribar als 20.000 euros.

Aquest fons beneficiarà de forma puntual les famílies que no puguin fer front al pagament de la factura de l’aigua i preveu la subvenció durant 6 mesos del rebut.

La dotació econòmica de l’ajuda es calcularà en funció del número de membres de la unitat familiar.

Per atorgar l’ajuda del Fons Social s’aplicaran els criteris fixats per la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament pels casos de prestacions econòmiques d’urgència social.

L’any passat unes 800 famílies de la ciutat es van beneficiar d’ajuts per pagar el rebut de l’aigua.