98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament pren noves mesures per promoure el comerç i l’economia local i minimitzar els efectes de la COVID-19

L’Ajuntament pren noves mesures per promoure el comerç i l’economia local i minimitzar els efectes de la COVID-19

El consistori subvencionarà amb 30 euros les compres que es facin a la ciutat i també ha aprovat en el ple extraordinari celebrat avui divendres una ajuda directa de 500 euros als comerciants i autònoms que s’han vist obligats a tancar els seus negocis amb motiu de la pandèmia.

Sala Plens Ajuntament SAB 03
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat avui noves mesures per donar suport als comerciants i empresaris afectats per la pandèmia de la covid-19 i per promoure el comerç local.

El ple municipal, reunit de manera extraordinària, ha aprovat per unanimitat aquestes mesures que tenen com a finalitat reactivar l’economia de la ciutat.

L’AJUNTAMENT SUBVENCIONARÀ AMB 30EUROS LES COMPRES QUE ES FACIN A LA CIUTAT

El consistori ha reservat un pressupost de 70.000 euros per subvencionar les compres a la ciutat.

D’aquesta manera, les persones que facin una compra a qualsevol establiment de Sant Andreu de la Barca per un valor de 30 euros o més rebran una targeta de crèdit carregada amb 30 euros que podran gastar a qualsevol establiment no essencial de la ciutat.

La iniciativa preveu donar una targeta per persona i l’Ajuntament preveu mobilitzar un volum de negoci d’entre 150.000 i 200.000 euros.

AJUTS DE 500 EUROS A COMERCIANTS I AUTÒNOMS  QUE S’HA VIST OBLIGATS A TANCAR ELS SEUS NEGOCIS

L’Ajuntament també ha aprovat donar una ajuda directa de 500 euros als comerciants i autònoms que s’han vist obligats a tancar els seus negocis amb motiu de la pandèmia.

Aquest ajut s’afegeix als que ja va donar l’Ajuntament a petits i mitjans empresaris i les persones autònomes per a contrarestar els efectes de la Covid-19 i de la declaració de l’estat d’alarma per frenar els contagis.

L’objectiu d’aquests ajuts, amb un pressupost de 85.000 euros, és ajudar a petits negocis, molts d’ells unipersonals, vinculats al sector de la restauració i el comerç.

D’altra banda, i amb la finalitat de contribuir a minimitzar l’impacte econòmic que les conseqüències de la crisi poden causar als bars i restaurants de la ciutat, el consistori no cobrarà l’any vinent la Taxa d’Ocupació de Via Pública que haurien de pagar els bars i restaurants de la ciutat per tenir terrasses al carrer.