98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament organitza unes xerrades amb experts en epidemiologia, clínica i pandèmies per reflexionar sobre els efectes de la Covid-19

L’Ajuntament organitza unes xerrades amb experts en epidemiologia, clínica i pandèmies per reflexionar sobre els efectes de la Covid-19

L’objectiu de les xerrades, que es podran seguir online a través de les xarxes municipals,  és donar resposta a qüestions com ara què diferència aquest virus d’altres fins al punt de convertir-se en una pandèmia, quines proves diagnòstiques es poden fer o quin és el paper dels ajuntaments en la lluita contra el virus.

Les xerrades, que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, les condueix l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, metge de primària en actiu, i diputat de Salut Pública.

2020_06_16_12_19_29_videoconferencia

Les xerrades es fan per vídeo conferència, que posteriorment es podran seguir al canal de youtube de l’Ajuntament, a les xarxes socials de l’Ajuntament i a la web municipal.

Participants de les jornades.

DIVENDRES 19 DE JUNY A LES 12H

Andreu Segura. Metge de salut publica jubilat. Actualment és vocal dels consells assessors de salut pública, de bioètica i de la estratègia nacional d’atenció primària i comunitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

DILLUNS 22 DE JUNY A LES 12H

Joaquim Llena. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha realitzat el Programa de Doctorat “Etiopatogènia de les malalties osteoarticulars”. Va ser conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat des del 2006 fins al 2010.

DIVENDRES 26 DE JUNY A LES 12H

Ildefonso Hernández. Catedràtic de Salut Pública i director del departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández. Va ser director general de Salut Pública del Ministerio de Sanidad y Política Social (2008-2011), a on va dirigir la preparació de la Llei General de Salut Pública i la Llei de prevenció del tabaquisme passiu.

DILLUNS 29 DE JUNY A LES 12H

Antoni Trilla. Cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiològica de l’Hospital Clínic, professor investigador del ISGlobal, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UB i membre de la junta de govern del Col•legi de Metges de Barcelona (COMB). Actualment és degà de la facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB).

DIVENDRES 13 DE JULIOL A LES 12H

David Noguera. President de Médicos sin Fronteras. És llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Medicina Tropical i Salut Internacional. A Médicos sin Fronteras ha treballat a més de 20 països i compta amb una dilatada experiència en emergències, països en guerra, desplaçaments de població, crisis nutricionals i epidèmies.

llorca conferencies