98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament instal·la uns dispositius a les aixetes que permeten estalviar un 30% d’aigua

L’Ajuntament instal·la uns dispositius a les aixetes que permeten estalviar un 30% d’aigua

La campanya forma part de les accions previstes a l’Agenda 21 local, especialment pel que fa a les línies que tenen per objectiu la preservació dels recursos naturals i la sostenibilitat ambiental.

aixetes
Amb aquesta mesura l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca estalviarà un 30% d’aigua a les dependències municipals amb la instal·lació d’uns dispositius a les aixetes dels edificis municipals.
Les agents cíviques que treballen aquest estiu per l’ajuntament són les encarregades de la col·locació d’aquests mecanismes als diferents edificis municipals de la ciutat.

La iniciativa consisteix en la col·locació d’un airejador-reductor a la sortida d’aigua de l’aixeta. El dispositiu barreja l’aigua amb aire de manera que es redueix la quantitat que surt per l’aixeta encara que no minva de manera significativa la seva pressió.

Aquests mecanismes estalviadors s’estan col·locant a tots els edificis municipals i als centres públics de Sant Andreu de la Barca, des de les escoles bressol fins a escoles de primària o instituts de secundària.

Els dispositius també es poden col·locar a les aixetes dels domicilis particulars i les persones interessades en fer-ho es poden adreçar a l’ajuntament per recollir el dispositiu, fins que s’exhaureixin.