98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament i el Fòrum Solidari d’Entitats organitzen una nova campanya de recollida de roba

L’Ajuntament i el Fòrum Solidari d’Entitats organitzen una nova campanya de recollida de roba

Durant el divendres 2 de juny, en diversos punts de Sant Andreu de la Barca s’ha dut a terme una nova campanya de recollida de roba, organitzada per l’Ajuntament del municipi i el Fòrum Solidari d’Entitats.


A la Plaça Federico Garcia Lorca, a l’Avinguda Guatemala i a la Plaça Campoamor, de 10 del matí fins a les 8 del vespre, s’ha pogut apropar la gent per deixar roba que ja no utilitza. Aquesta roba serà cedida a Solidança, una entitat sense ànim de lucre que treballa per afavorir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. La roba recollida anirà destinada a les famílies més necessitades. Voluntàries de la Societat el Casino, de l’Associació Contra el Càncer, del Centro Cultural Andaluz o la Coral Ferran Sors han estat recollint roba.

Segons dades de Greenpeace de l’any 2022, cada ciutadà de mitja llença entre 20 i 30 kg de roba a l’any, el que es traduiria en uns 900.000 kg anual, dels que només el 12% es recicla. A més, l’Organització de les Nacions Unides assegura que comprem un 60% més de roba que fa una dècada, calculant un consum de 26 kg a l’any per persona. Però a banda d’això, tot i tenir més roba la portem posada menys que mai, perquè la llencem havent-la utilitzat menys de 10 vegades. Amb iniciatives com aquesta, a banda de ser solidaris i donar roba a gent que la necessita, es contribueix a donar una segona vida a les peces de roba i generar menys residus.