98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ret un homenatge especial a l’agent canina Kènia

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ret un homenatge especial a l’agent canina Kènia

L’acte celebrat al Teatre Núria Espert coincidint amb la Diada de la Policia Local ha comptat amb la presència d’una desena de Unitats Canines de policies locals del país. 

Kènia era una gossa policia, de raça pastor alemany de 13 anys d’edat que va morir a principis de setembre.

L’any 2018 la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) va atorgar a la Kènia la Medalla al mèrit policial, com a reconeixement a la seva trajectòria

Una de les actuacions més destacades va ser la seva intervenció, l’any 2015, en un servei on el seu guia va resultar ferit de gravetat i ella va actuar salvant-li la vida.

Arran d’aquesta actuació, la Kènia va patir una lesió al maluc, malgrat el qual va continuar treballant i en actiu. La Kènia va tenir una camada de 10 gossos, dels quals 9 han estat gossos policies.

Actualment la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca compta amb cinc agents canins que patrullen pels carrers i pels mercats ambulants com un element dissuasiu.

Aquests agents també han esdevingut un referent pels nens de la ciutat, ja que participen a les jornades que la Policia Local organitza de manera periòdica als centres educatius per conscienciar als joves dels perills que suposa el consum de drogues o la necessitat de tenir cura dels animals.

La Kènia va participar a la prova pilot impulsada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que pretén aprofitar la capacitat terapèutica dels gossos per ajudar als nens afectats per un trastorn de l’espectre autista (TEA).

El cap de la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca, Javier Gómez, l’alcaldessa Ana Alba, el regidor de  Seguretat Ciutadana Juan Pablo Beas i el cap de la Policia Local, Jordi Bernat han destacat les qualitats i professionalitat  de la gossa Kènia i del que va suposar la seva incorporació la Unitat Canina de la Policia Local.