98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca obre el nou Portal del Govern Obert

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca obre el nou Portal del Govern Obert

El portal s’ha creat per facilitar l’accés a les dades i la informació relativa a l’activitat realitzada per l’Ajuntament.

Govern obertEl  Portal del Govern Obert recull en diferents categories aquella informació que està al web municipal i que pot ser utilitzada pels ciutadans amb la finalitat de fer un seguiment de les tasques que es duen a terme a l’Ajuntament.

El nou portal facilita la navegació per a tota la informació relativa a la transparència, facilitant a la ciutadania poder consultar-la d’una forma més còmode en un únic portal web.

L’adreça d’aquest portal és: http://governobert.sabarca.cat i en aquest, dividit en diferents categories es pot trobar informació sobre:

–   Informació institucional, organitzativa i de planificació

–   Normativa i informació jurídica

–   Relació amb la ciutadania

–   Informació econòmica-financera

–   Contractació pública

El segon apartat inclou un enllaç al web del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona on es pot trobar la valoració del 82,93% sobre la transparència en la comunicació pública de l’Ajuntament.

El portal es complementa amb l’apartat de dades obertes i el de participa, a través del quals es poden aportar idees, una app o sol·licitar l’obertura de dades.

 

82’93% de transparència del web municipal

Infoparticipa, l’organisme de la UAB que analitza el grau de transparència dels webs municipals públics de tota Catalunya, ha certificat el grau de transparència del web municipal (www.sabarca.cat) que es situa en un 82,93%.

El web, segons l’avaluació, proporciona la informació necessària per seguir l’acció de govern municipal per part de la ciutadania.

L’ens avaluador acredita que el web municipal ofereix una àmplia informació sobre els regidors, tant del govern com de la oposició, sobre el pressupost, les retribucions dels càrrecs electes, els plens municipals, les ordenances, plans de contractació, etc.

Font:Ajuntament de Sant Andreu de la Barca