98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca mostra el rebuig a l’atemptat de Niça amb una concentració silenciosa

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca mostra el rebuig a l’atemptat de Niça amb una concentració silenciosa

El consistori ha convocat aquest migdia una concentració silenciosa a les portes de l’Ajuntament a les 12h mostrant el rebuig a l’atemptat de Niça que ha provocat més de 80 morts i un centenar de ferits.

Un camió va atropellar una multitud que estava celebrant la festa del 14 de juliol, Dia Nacional de França, en el Passeig dels anglesos molt a prop de l’Hotel Negresco.  El conductor del camió va ser abatut per la policia després de recórrer uns 2 km i atropellar voluntàriament a les persones que assistien a la celebració del 14 de juliol. El camió anava ple d’armes amb  fusells i granades.

 L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha encapçalat la representació municipal que ha participat al minut de silenci convocat aquest migdia a les portes de l’Ajuntament com  a mostra de solidaritat amb les víctimes, les seves famílies i el poble francès en general i de condemna a l’atac terrorista.

 Amb aquesta acció, el consistori ha volgut també mostrar el seu ferm rebuig a qualsevol tipus de violència i ha defensat el diàleg com a única via de futur.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca ha assegurat que cal combatre el terrorisme amb democràcia i justícia social i ha dit que no és justificable aquest tipus de violència, ni cap altre, que representa un atac i una amenaça als drets humans.

 Llorca ha destacat la paradoxa que un atemptat d’aquestes característiques s’hagi perpetrat “en el marc d’un acte que havia de celebrar els valors republicans de la igualtat, la fraternitat i la llibertat”.

L’alcalde ha reiterat que “des de l’Ajuntament rebutjarem sempre qualsevol tipus de violència i defensarem el dret a la llibertat dels éssers humans” i ha renovat el compromís municipal per impulsar actuacions de sensibilització, prevenció i educació per acabar amb la violència i fer una societat més justa.