98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dona suport al Dia Mundial Sense Tabac

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dona suport al Dia Mundial Sense Tabac

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca promou hàbits saludables i entre aquests hàbits, la lluita per deixar de fumar.

El consistori promou sortejos de premis entre les persones que han deixat de fumar en el darrer any o subvenciona una part  dels farmacs que ajuden a deixar de fumar.

Montserrat Tobella, regidora de Salut Pública a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha donat detalls a Ràdio Sant Andreu.

Tobella també ha fet referència del concurs per escollir el cartell de la campanya local del Dia Mundial Sense Tabac, entre les escoles de la ciutat. Enguany dues alumnes de l’Institut Sant Andreu ha estat les guanyadores.

Jonathan Martínez guanya el sorteig del Dia Mundial Sense Tabac

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha sortejat  entre totes aquelles persones  que han aconseguit deixar de fumar en el darrer any 800 euros

Des de l’any 2006 Sant Andreu de la Barca, al Centre d’Atenció Primària  compta amb una consulta de deshabituació tabàquica adreçada a aquelles persones que volen deixar de fumar.

Jonathan Martínez ha estat el guanyador del 800 euros i ha comentat a Ràdio Sant Andreu que sobretot ha guanya “en salut”.

L’acte  s’ha realizat dins de la celebració de la desena Fira de la Primavera i ha comptat amb la presència entre d’altres de la regidora de Salut Pública, Montserrat Tobella, la directora de l’equip d’atenció primària de Sant Andreu de la Barca Gloria Jodar Carmen Cabezas, secretària de Salut Públic de la Generalitat de Catalunya i l’alcaldessa Ana Alba.

Durant l’acte també s’ha lliurat el premi  del cartell de la campanya d’aquest any. Dues alumnes de l’Institut Sant Andreu ha estat del lema i el cartell de la Campanya del Dia Mundial Sense Tabac.

La Consulta de Deshabituació Tabàquica de Sant Andreu de la Barca atén més d’un miler visites i continua sent un referent

La infermera i referent de la Consulta de Deshabituació Tabàquica del CAP de Sant Andreu de la Barca Sònia Rodríguez i la infermera Laura Marín han comentat a Ràdio Sant Andreu com es pot deixar de fumar i quina metodologia es segueix. També han aprofitat per donar les dades sobre la Consulta de Deshabituació Tabàquica.

Des de l’any 2006 Sant Andreu de la Barca, al Centre d’Atenció Primària  compta amb una consulta de deshabituació tabàquica adreçada a aquelles persones que volen deixar de fumar.

Durant l’any 2021 s’han realitzats 1.062 visites.
La mitjana d’edat de les persones que han passat per la consulta és de 51 anys, (dels 18 anys als 82 anys). La majoria són  homes en un 52% i amb una mitjana de 2-3 visites i un màxim de 9. Un total de 55 persones han aconseguit deixar de fumar en el darrer any.