98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca condemna en el ple municipal la invasió militar d’Ucraïna

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca condemna en el ple municipal la invasió militar d’Ucraïna

L’alcaldessa Ana Alba ha fet lectura de la Declaració Institucional a proposta de la Diputació de Barcelona on condemna l’atac de la Federació Russa a Ucraïna.

 

1. La condemna enèrgica dels atacs perpetrats contra la població, els municipis i territoris ucraïnesos, així com el desplegament militar ordenat pel govern rus i totes les conseqüències que se’n deriven, davant una violació flagrant dels drets humans i del dret internacional, i les seves greus conseqüències a escala local, regional i global.

2. La petició d’aturada i retirada immediata de les accions contra la població ucraïnesa, manifestant la nostra solidaritat amb totes les víctimes d’aquest conflicte, així com amb el patiment de la comunitat ucraïnesa que resideix en els municipis de la província de Barcelona i que des de fa anys són els nostres veïns i veïnes.

3. El nostre suport a totes aquelles organitzacions que, sobre el terreny,  treballen en la defensa i protecció dels drets humans que tan greument es veuen vulnerats, amb especial atenció a tota la població i col·lectius més desfavorits.

4. La nostra profunda aposta a favor de la democràcia local i la diplomàcia de les ciutats, basats en els valors de la pau que uneixen tots els municipis europeus, expressant la nostra solidaritat amb els governs locals ucraïnesos, claus a l’hora de protegir la població.

5. El nostre suport a la integritat de la República d’Ucraïna i a la reacció i mesures adoptades per la comunitat internacional, la Unió Europea i l’Estat espanyol en defensa del poble ucraïnès i en favor de la pau i els principis i valors democràtics.

6. Des del profund convenciment que l’ús de la violència, en totes les seves formes, que una acció bèl·lica com la que Ucraïna està patint, no pot ser mai una solució als conflictes. Per això reclamem, alineats amb la comunitat internacional, la fi de les hostilitats i el retorn a les vies diplomàtiques, tot establint una aposta decidida i clara amb el diàleg i l’entesa i una aposta contundent en la construcció de la pau.

7. La voluntat d’aquesta institució de posar recursos a disposició de la comunitat ucraïnesa, per facilitar l’acollida de persones refugiades, segons acordin les autoritats competents en matèria d’asil, així com la nostra disposició, en qualitat d’ens local, perquè els ens locals ucraïnesos puguin garantir el benestar de la seva població en el futur.