Del 12 al 15 de maig, el Teatre Núria Espert acollirà diverses xerrades formatives dirigides a famílies i professionals de l’educació sobre assetjament escolar, adolescència i l’ús excessiu de pantalles.
La regidora d’Educació, Infància i Famílies Anna Serra ha donat detalls dels objectius de la Setmana de l’Educació.
Es busca oferir eines i reflexió al voltant dels reptes educatius actuals. L’esdeveniment, que se celebrarà del 12 al 15 de maig al Teatre Núria Espert, comptarà amb la participació de ponents reconeguts i espais gratuïts de joc i cura per a infants, facilitant així la conciliació familiar.
La setmana s’iniciarà dilluns 12 de maig amb la ponència d’Ainhoa Roca Vielba, sota el títol “Assetjament escolar: una responsabilitat comunitària”. L’activitat, adreçada a famílies i professionals de primària i secundària, reflexionarà sobre els factors que afavoreixen el bullying i com abordar els diferents rols implicats en una relació abusiva dins i fora de l’aula.
Dimarts 13 de maig, Juanjo Fernández Sola oferirà la xerrada “30 manaments per tractar amb adolescents”, en què s’abordaran temes com la gestió emocional, la cooperació familiar i la resolució de conflictes quotidians, especialment pensada per a famílies i professionals de secundària.
La setmana clourà dijous 15 de maig amb la reflexió “Desconnectats per la pantalla”, una sessió per a famílies de la primera infància (0-6 anys), que analitzarà l’impacte de l’ús excessiu de pantalles en el desenvolupament emocional, cognitiu i social dels infants més petits.
Un dels punts forts de l’esdeveniment és la disponibilitat d’un espai de joc i cura gratuït per a infants de 3 a 12 anys, una mesura que pretén facilitar la participació de les famílies. El servei, ofert amb el suport del departament d’Igualtat, vol fomentar una educació accessible i inclusiva per a tota la comunitat.
Les inscripcions a les xerrades i al servei de joc es poden fer a través del correu plaeducatiuentorn@sabarca.cat o trucant al 93 635 64 00 (extensió 226).