98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La pràctica del tir amb arc pot ajudar a les dones que han patit un càncer de mama

La pràctica del tir amb arc pot ajudar a les dones que han patit un càncer de mama

“Parlem del càncer de mama” ha estat el títol de la conferència sobre el càncer de mama celebrada al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca.

L’acte ha comptat amb les intervencions de la psicooncòloga Elena Force de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i del tècnic del Club de Tir amb Arc de Sant Andreu de la Barca José Galera.

La pràctica del tir amb arc després de la cirurgia per càncer de mama contribueix a la rehabilitació d’aquest grup de pacients, tal com va quedar demostrat en l’estudi realitzat a l’Hospital Infanta Leonor l’any 2016.

Elena Force ha comentat les dades sobre la incidència del càncer de mama i ha destacat que 1 de cada vuit dones presentarà un cáncer de mama al llarg de la seva vida, i que la taxa de supervivència als 5 anys és superior al 90%.  A Catalunya  és el segon càncer amb més incidència desprès del colorectal i el de pròstata.  L’any 2020 es van diagnosticar 5.408 nous casos a Catalunya.