98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / “La mujer del miliciano”, el debut del periodista i escriptor santandreuenc Aureli Vázquez

“La mujer del miliciano”, el debut del periodista i escriptor santandreuenc Aureli Vázquez

Coincidint amb els actes de Sant Jordi a Sant Andreu de la Barca, Aureli Vázquez ha presentat la seva primera novel·la. “La mujer del miliciano”  ha obtingut el I Premi de Novel·la Històrica de Vallirana i està ambientada a la Guerra Civil.

L’acte celebrat a la sala Federico García Lorca ha comptat amb la presència d’una trentena d’assistents que han seguit la conversa de l’escriptor  amb el locutor de Ràdio Sant Andreu, Jordi Milian.

Ràdio Sant Andreu us ofereix l’àudio de l’acte.

La novel·la, ambientada en la Barcelona de la Guerra Civil, narra la vida en la rereguarda, aportant un punt de vista poc usual en la literatura del conflicte: el d’una dona anglesa, esposa d’un milicià del POUM, que arriba a Barcelona acompanyant el seu marit, un idealista, de qui es veurà separada quan ell és destinat al Front d’Aragó.

“La mujer de miliciano”, és una novel·la sobre ideals, espionatge i lluita per la supervivència en la Barcelona de la Guerra Civil, a través de la mirada d’una anglesa que acompanya el seu marit milicià.

La novel·la l’ha publicat l’Editorial Diëresis.