98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La Generalitat presenta una guia sobre l’ús de les tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut

La Generalitat presenta una guia sobre l’ús de les tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut

Els departaments de Salut, Drets Socials i Educació han participat en l’elaboració de la guia que compta amb la coordinació i implementació de la publicació a càrrec del Pacte Nacional de Salut Mental.

El document vol ser una eina per orientar les famílies i els professionals de l’educació en el bon ús de les tecnologies digitals i de protegir la primera infància de qualsevol dispositiu tecnològic i prohibir-ne l’ús de les pantalles fins els 3 anys.

La guia planteja diferents recomanacions tenint en compte les franges d’edat. Pels menors de 3 anys, proposa eliminar el contacte amb els dipositius i establir una exposició limitada i progressiva a partir dels 4 i fins els 12.
Es tracta de regular el temps de vida digital  que les generacions digitals passen davant les pantalles perquè aquesta no acabi provocant disfuncions a la vida presencial.

La guia orientativa per a docents i famílies, també proposa regalar el primer mòbil després del primer trimestre de primer d’ESO. Tot plegat per valorar el rendiment acadèmic de l’adolescent que estrena curs a l’institut.