98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La detecció precoç, clau per lluitar contra el càncer de mama

La detecció precoç, clau per lluitar contra el càncer de mama

El Càncer de Mama és el tumor més freqüent en les dones. Segons les darreres dades del Departament de Salut prepresenten el 28%  dels càncers que es van diagnosticar l’any passat a la població femenina. Cada any es detecten a Catalunya uns 4.200 casos nous.

En el  Dia Mundial del Càncer de Mama es vol conscienciar a la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia.

DIA MUNDIAL CÀNCER DE MAMA

 

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2020 se’n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d’una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, es important que les dones d’entre 50 a 69 anys es facin  una mamografia cada 2 anys.

Eva Carles, presidenta de la Seu Local de l’Associació Contra el Càncer a Sant Andreu de la Barca ha comentat a Ràdio Sant Andreu que el proper dissabte 23 d’octubre una taula informativa a la plaça Federico García Lorca de 10 a 14h.