98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Comunicació digital al dia / La Comunicació Digital al Dia – La polèmica envers la professió dels “influencers”

La Comunicació Digital al Dia – La polèmica envers la professió dels “influencers”

Andrea Ruiz, experta en comunicació digital ha comentat al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu la gran polèmica al voltant a la “Llei influencers”.

Existeixen perfils amb moltíssima audiència que generen l’interès dels anunciants i acaben per semblar una telebotiga en la qual tot cap. És impossible recordar totes les marques que patrocinen a Ibai Llanos, Rafa Nadal o Dulceida.
Des del seu punt de vista, la capacitat d’influir d’aquests supercomunicadors ha disminuït i, com a resposta, en els últims anys hem vist una diversificació a la recerca de l’eficàcia, macroinfluencers, micro, nano, creadors amb l’objectiu de guanyar credibilitat al mateix temps que el sector no deixa de buscar dreceres.
Aquesta modalitat de publicitat mou molts milions de diners a l’any. Per això, s’han establert unes lleis perquè totes les acciones que duen a terme els influencers estiguin regulades i dins d’un marc legal.

Som un dels països amb més influencers d’Europa. La nova llei audiovisual tracta de posar límit per primera vegada a aquest sector. En uns mesos estaran obligats a inscriure’s en un registre, identificar els seus continguts publicitaris i protegir els menors de continguts perjudicials. Si vulneren les normes podran ser sancionats.