98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Intensa tempesta caiguda a Sant Andreu de la Barca

Intensa tempesta caiguda a Sant Andreu de la Barca

La tempesta ha obtingut una intensitat màxima de 384,0mm/h  superant les dades del 2 d’agost de 2014 (281,0mm/h)
foto tempesta

 Segons dades facilitades a Ràdio Sant Andreu per  Carlos Lara de  Meteo Sant Andreu de la Barca a les 15:35h aproximadament ha començat a ploure amb intensitat, arribant fins a una intensitat màxima de 384,0mm/h a les 15:43h.Fins a les 15:50h, moment en què ha parat la pluja s’han acumulat un total de 19,8mm a Sant Andreu de la Barca uns 20mm en només 15 minuts.

Carlos Lara de Meteosab ha destacat a Ràdio Sant Andreu que la tempesta s’ha produït  ‘a causa de la presència d’aire fred en altura (DANA) en contrast amb les temperatures relativament altes que tenim en superfície. Això afavoreix el creixement de núvols convectius que són les responsables d’aquest tipus de precipitacions tan intenses’.

Pel que fa a l’anterior registre similar ‘d’intensitat màxima de precipitació era de 281,0mm/h el 2 d’agost de 2014 i aquella tempesta  va inundar part de la ciutat’.

I preguntat sobre si podem patir un nou episodi de tempesta, assegura que ‘demà, sense anar més lluny, es poden tornar a produir tempestes del mateix tipus, fins i tot més intenses i afectant a més llocs ja que la borsa d’aire fred en altura estarà situada en una posició més favorable.’

Fotos seleccionades per METEOSAB