98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El 7 de gener comencen les obres per recuperar l’accés al riu Llobregat des de Sant Andreu de la Barca

El 7 de gener comencen les obres per recuperar l’accés al riu Llobregat des de Sant Andreu de la Barca

L’objectiu és  crear un espai cívic i per a l’ús ciutadà en aquest entorn natural i per primera vegada a Catalunya  s’avaluarà els beneficis que suposa per a la salut de la població una actuació urbanística d’aquest tipus.

Visita OMS projecte riu Llobregat -02
El dia 7 de gener començaran les obres per recuperar l’accés al riu Llobregat des de Sant Andreu de la BarcaLes obres tenen un període d’execució de sis mesos i un pressupost de 900.000 euros.

La millora de l’entorn fluvial es farà des de la riera de Corbera i suposarà la continuïtat del parc de la Solana.

La iniciativa, segons ha informat l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca,  també preveu la millora dels tres accessos que hi ha per poder arribar al riu amb la instal·lació de més lluminositat i la neteja de la zona, a més de la millora dels camins.  Al nou espai conviuran vianants i bicicletes i s’instal·laran màquines per fer exercici.

A més, de millorar la connectivitat amb el parc de la Solana i amb la Font de l’Hermano, el projecte suposarà també l’adequació de la zona d’accés al cementiri, donar continuïtat entre la zona urbana i l’accés al riu per la riera del Palau, crear un camí paral·lel a l’autopista, ampliar l’aparcament i senyalitzar l’espai.

 La nova zona serà accessible per a les persones amb mobilitat reduïda i l’actuació suposarà la recuperació i promoció de la flora i la fauna del riu creant un espai d’educació ambiental.

 L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha mostrat el seu interès per aquest projecte i la directora de l’oficina regional de l’OMS, Monika Kosinska, ha visitat recentment la zona per conèixer de primera mà el projecte.

Visita OMS projecte riu Llobregat -01

Millora per a la salut de les persones

La recuperació del riu Llobregat al seu pas per Sant Andreu de la Barca és el projecte que ha triat la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació per avaluar per primera vegada a Catalunya la millora que suposa per a la salut de les persones una actuació urbanística.

Segons l’estudi inicial realitzat per la Generalitat, els principals problemes de salut crònics dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca són les taxes elevades de colesterol, la hipertensió arterial i els trastorns d’ansietat, aspectes que també són els més freqüents al conjunt de Catalunya.

Visita OMS projecte riu Llobregat -05

La recuperació de la llera del Llobregat pot contribuir a incrementar l’activitat física entre els ciutadans, que disposaran d’un nou espai de lleure, que vindria a augmentar l’autoestima reduint d’aquesta manera la depressió i l’ansietat; disminuir les malalties cardiovasculars, respiratòries i la sensació d’estrès.

Un altre dels aspectes positius seria la millora de la cohesió social i del teixit associatiu i la reducció de l’aïllament social.