98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Informació d’interès electoral per a les persones estrangeres residents a Sant Andreu de la Barca

Informació d’interès electoral per a les persones estrangeres residents a Sant Andreu de la Barca

El marc normatiu actual permet votar als ciutadans de la Unió Europea, de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile

Pel proper diumenge dia 26 de maig de 2019 hi ha convocades eleccions municipals a Espanya i els ciutadans estaran cridats a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de l’elecció dels seus representants a l’Ajuntament.

L’exercici dels drets polítics és la màxima expressió de la participació ciutadana i una mostra de compromís de les persones amb la societat a la qual pertanyen.

Per garantir que totes les persones puguin exercir aquests drets a les properes eleccions municipals s’ha posat en marxa una campanya informativa perquè tothom, inclosos els estrangers residents a la ciutat, conegui els seu drets.

La major part de les persones estrangeres de la nostra ciutat tenen permís de residència i de treball, porten els seus fills a l’escola, contribueixen la desenvolupament de la ciutat, construeixen els seus projectes personals de vida i fan la seva aportació al projecte col·lectiu però, malgrat això, no tenen dret al sufragi actiu i passiu.

El marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals.

Tanmateix, per a poder exercir aquest dret, els ciutadans d’aquests països han de complir uns tràmits previs sense els quals no estaran inscrits al cens electoral, requisit indispensable per a fer-lo efectiu.

Per exemple, aquestes persones han de manifestar amb antelació el seu interès per votar.

Cartell_Eleccions_Municipals_2019-001