98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Inaugurada la remodelació de la Font de L’Hermano

Inaugurada la remodelació de la Font de L’Hermano

L’ajuntament inaugura la primera fase de la recuperació d’aquest espai natural de Sant Andreu de la Barca.

Font de l'hermano -  01

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha realitzat durant els últims mesos els treballs de recuperació socioambiental de la Font de l’Hermano, un espai natural situat a prop de la Riera de Corbera, en el terme municipal de Sant Andreu de la Barca.

Aquest espai natural està situat en el límit entre Corbera i Sant Andreu, entrant a la ciutat per la carretera nacional II

Font de l'hermano -  05

des de Pallejà i a sota del col·legi Sant Andreu.

L’espai natural de la Font de l’Hermano (així era coneguda) és un terreny de Sant Andreu entorn a una font que antigament s’utilitzava per netejar la roba, entre d’altres usos. Els espais que envolten la font s’havien fet servir com a merendero.

L’Ajuntament ha volgut recuperar aquest espai natural i, en la seva primera fase, ha restaurat la font i millorat l’espai entorn a ella, ha tret els horts il·legals, netejat i podat la zona, ha recuperat i plantat espècies típiques del bosc, ha reperfilat la secció de la Riera i ha creat una zona d’estança.

A més, ha connectat la zona de la Font amb el nucli urbà, concretament unint-la amb el carrer Josep Tarradellas, mitjançant un camí; i amb els camins de muntanya que parteixen d’aquesta zona de bosc.

Una complerta recuperació d’un espai de gran valor natural i fluvial del municipi que ofereix un espai ideal de passeig i descans.