98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Govern recomana als ciutadans de Barcelona i part de l’àrea metropolitana quedar-se a casa

El Govern recomana als ciutadans de Barcelona i part de l’àrea metropolitana quedar-se a casa

L’executiu  català ha demanat  a la població no desplaçar-se a les segones residències aquest cap de setmana i amplia les restriccions aplicades a 12 municipis més: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià i Badalona

corona-5174671_1280


Les restriccions més destacades d’aquesta nova etapa, que durarà almenys quinze dies, són l’aforament màxim de 10 persones en celebracions i reunions, l’aforament limitat en bars i restaurants al 50% i tancament de locals d’oci, discoteques, sales de festa i gimnasos.

La recomanació de no sortir de casa si no és per activitats essencials.

La prohibició de visitar residències de gent gran i l’increment de les mesures de precaució i higiene en locals comercials.

 

 

QUÈ ES POT FER I NO ES POT FER ALS MUNICIPIS AFECTAT PER LES NOVES MESURES?

Desplaçaments personals
Es recomana que la població romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d’ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents.

Es recomana que la sortida del domicili es realitzi solament en els casos següents:

a) Per a l’assistència al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial, quan no es pugui dur a terme en la modalitat de teletreball.
b) Per assistir als centres, serveis i establiments sanitaris.
c) Per assistir i tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.
d) Per desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis.
e) Per accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres.
f) Per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs, els quals han de complir les mesures de protecció i de seguretat establertes per les autoritats competents.
g) Per fer trobades i activitats del lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual a què es fa referència en el paràgraf següent.
h) Per realitzar actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials.
i) Per renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
j) Per dur a terme mudances domèstiques o professionals.
k) Per atendre els horts familiars d’autoconsum.
l) Per exàmens o proves oficials inajornables.
m) Per causa de força major o situació de necessitat. Els contactes s’han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l’aïllament. El grup ha de ser el més estable possible.

 Reunions i/o trobades (familiars i de caràcter social)

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. Aquesta prohibició inclou casaments, serveis religiosos, celebracions, cerimònies fúnebres i la pràctica esportiva en les condicions indicades.

No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals ni els mitjans de transport públic.

En les reunions que concentrin fins a deu persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes. No hi poden participar persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.
Activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives , esportives i d’oci nocturn

Se suspèn l’obertura al públic d’equipaments culturals com ara arxius, de locals i establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com ara gimnasos, i dels locals i establiments d’oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui un interacció d’un nombre important de persones que pertanyen a grups de convivència diferents per l‘increment del risc de transmissió comunitària.

Les biblioteques i els museus romanen oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

Es prohibeixen totes les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives, esportives i d’oci nocturn, extraordinàries o de caràcter temporal.
Activitats d’hoteleria i restauració

En les activitats d’hostaleria i restauració es limita l’aforament a l’interior dels establiments al 50% de l’autoritzat i el consum s’ha de realitzar sempre en taula.

A les terrasses l’aforament serà el resultant d’aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules.
En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat. Sempre que sigui possible, s’han d’utilitzar preferiblement servei a domicilis i comandes per emportar.

Activitats de casals i colònies d’estiu

Es mantenen les activitats de casals i colònies d’estiu, les quals han de complir els ”Criteris generals per a la organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020, i els protocols específics” del pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, especialment el que fa referencia als grups estables de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.