98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El govern espanyol decreta un nou estat d’alarma que es podria allargar fins al maig

El govern espanyol decreta un nou estat d’alarma que es podria allargar fins al maig

El nou decret estableix el confinament nocturn amb el toc de queda de les 23h a les 6 del matí a tot Espanya.  En el cas de Catalunya podria avançar el toc de queda una hora.

pedro sanchez

El Consell de Ministres extraordinari ha aprovat proclamar un nou estat d’alarma. Pedro Sánchez ha definit ”de situació extrema i que l’estat d’alarma ”és la millor eina per doblegar la corva de la pandèmia’. Les intencions del govern president per Pedro Sánchez és allargar l’estat d’alarma fins al 9 de maig.

Els presidents autonòmics seran les autoritats delegades competents, que aplicaran les mesures en funció de la situació epidemiològica dels seus territoris.  Podran decidir avançar una hora l’inici del toc de queda o prohibir l’entrada i sortida dels ciutadans als seu territori.

Els presidents autonòmics estaran coordinats amb el Consell Interterritorial de Salut.

A Sant Andreu de la Barca l’índex de rebrot s’ha situat aquets diumenge en 1138.60 punts i augmenta respecte el dia anterior (891.26). El nombre de casos positius acumulats durant la pandèmia suma 687 casos. (126 positius en els darrers 7 dies).